FORMU DOLDUR

Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi – Genel Bilgiler

Eczacılık programında; sentetik, yarı sentetik veya biyolojik kökenli ilaç ham maddelerinin elde edilmesi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi, değerlendirilmesi, kaliteli ilaç üretimi ve ilaçların saklanması, kullanılması gibi konularda eğitim ve araştırma yapılmaktadır.

Programın ilk yıllarında, Kimya olmak üzere Fizik, Matematik ve Biyoloji dersleri verilmektedir, ilaç ham maddeleri ve şekillerinin üretim tekniklerine ve kullanışlarına ilişkin lisans dersleri ise genellikle son iki yılda verilmekte olup, dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir.

Fakültemiz; mesleğin yenilikçi klinik yönü yanı sıra, ilaç sektöründeki temelleri de içinde barındırarak, teorik ve pratik dersler ile staj uygulamalarını içermektedir. Öğrenciler uygulama derslerini fakülte laboratuvarlarında sürdürmekte ve eğitim süresi boyunca değişik yıllara dağılmış olarak eczane, hastane ve ilaç endüstrisinde staj yapmaktadırlar. Fakültemizin eğitim süresi 5 yıl olup, mezunlarına ‘‘Eczacı’’ unvanı verilmektedir. Bu bölüme SAY puan türü ile öğrenci alınmaktadır.

Eczacılık Fakültesi mezunları, mesleklerini çeşitli alanlarda sürdürme imkanına sahiptirler. Eczaneler ve klinik laboratuvar ortamları bunlar arasında yer almaktadır. Eczacılar, ilaç ve kozmetik endüstrisinin üretim, kalite ve pazarlama birimlerinde, ecza depolarında, bitkisel ilaç ve medikal firmalarında da çalışabilmektedirler.


Eczacılık Fakültesi – Puan & Kontenjanlar

PROGRAM ADI PUAN TÜRÜ KONTENJAN TABAN PUANI BAŞARI SIRASI
Eczacılık Fakültesi (Burslu) SAY 9
Eczacılık Fakültesi (%50 İndirimli) SAY 51
 
 

Eczacılık Fakültesi – Dekanın Mesajı

Değerli Öğrenciler,

İstanbul Aydın Üniversitesi, eczacılık alanında öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim vermek amacıyla Eczacılık Fakültesini kurmuştur. Öğrencilerimizin, hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, işlerinde uzman ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde donanımlı bir şekilde mezun olmaları nihai hedeflerimiz arasındadır.

Fakültemiz, değişim ve dönüşümün getirilerine paralel, bilimin hızına ayak uydurabilen, sağlık sektörünün ve ilaç sanayisinin, eczacı ihtiyacını karşılayabilecek yetkinlikte, mesleki etik açıdan model olabilecek değerli öğrencilerimizi yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu noktadan hareketle, siz değerli öğrencilerimize, meslek hayatınızda hızlı adımlarla ilerleyeceğiniz ve başarılara imza atacağınız, bir yolculuk diliyorum.

Saygılarımla..

 

Prof. Dr. AYŞE NURTEN ÖZDEMİR

Dekan