FORMU DOLDUR

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği – Genel Bilgiler

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği; genel kültür, spor alan bilgisi ve öğretmenlik meslek bilgisi alanında ders ve uygulamalara yer veren, spora özgü öğretim yöntemlerini geliştirip kullanabilmeyi, farklı özelliklere sahip bireylerin özelliklerine göre bilgi ve beceri kazandırabilecek yeterlikte donanıma sahip öğretmen yetiştiren bölümdür.

Özel Yetenek Sınavı

Özel yetenek sınavlarına başvuru ve takip işlemleri için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Başvuru ve takip Sınav Kılavuzu

Bölümün Amacı

Bölümün amacı; belli bir spor dalında yetenekli, bireyin hem fizyolojik hem psikolojik olarak performans ve dayanıklılığını en üst düzeye çıkartabilmek için yönlendirici ve geliştirici çalışmaları yürütebilecek sporcuları ve spor eğiticilerini yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Mezunlar; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kuruluşlarda, üniversitelerde, okullarda, spor kulüplerinde ve spor komplekslerinde antrenör, yönetici ya da öğretmen olarak görev alabilirler.

SINAV BAŞVURU BELGELERİ

1. TYT Sonuç Belgesi
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

ÖN KAYIT İÇİN;

Özel Yetenek Sınavını kazanarak ön kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz ön kayıt esnasında tahsil edilecek olan 8.000 TL’yi (sekiz bin TL) kredi kartı ile tek çekim olarak ya da İstanbul Aydın Üniversitesi’nin TR34 0006 7010 0000 0054 8650 14 no’lu hesabına ödeyebilirler.

*8.000 TL (sekiz bin TL) peşinat kesin kayıt esnasında toplam eğitim tutarından düşülecektir.

**Ön kayıt yaptıran öğrenci herhangi bir vakıf veya devlet üniversitesine YKS sınavlarına göre yerleşmesi durumunda kayıt ücretinin %75’i (6.000 TL altı bin TL) durumu belgelemesi koşulu ile iade edilecektir.

Ön kayıt yaptıran öğrenci herhangi bir vakıf veya devlet üniversitesine Özel Yetenek Sınavı ile geçmesi durumunda veya İstanbul Aydın Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptırmaması durumunda ise ön kayıt ücreti olan 8.000 TL (sekiz bin TL) iade edilmeyecektir.

Ön kayıt yaptıran öğrencinin mezun olamaması durumunda ön kayıt ücretinin %75’i (6.000 TL altı bin TL) durumu belgelemesi koşulu ile iade edilecektir.