FORMU DOLDUR

Güzel Sanatlar Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi – Genel Bilgiler

Değerli adaylar ve öğrenciler, Sanatın insan ve toplum yaşantısındaki anlam ve değerinin farkında olan İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu amaçla hazırladığı, tümüyle “Bologna İlkeleri Doğrultusunda Yüksek Öğrenimin Yeniden Yapılandırılması” süreçlerine uygun ve “Nitelik Yönetimi Sistemi”ne hazır yapıda oluşturulan lisans programları ile Grafik Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Drama ve Oyunculuk, Sanat Yönetimi, Çizgi Film ve Animasyon ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında eğitim ve öğretim vermektedir. Ayrıca, Görsel Sanatlar, Grafik Tasarımı ve Tiyatro Yönetmenliği dallarında yüksek lisans; Grafik Tasarımı dalında ise sanatta yeterlik (doktora) eğitimleri sürdürülmektedir. Fakültemiz, çağdaş dünya sanatı ve tasarımına yön verecek eserler üretmeyi amaç edinen mezun profili hedefini gerçekleştirmek üzere gereken uluslararası ilişkileri öğretim elemanı ve öğrenci düzeyinde hızla geliştirmektedir. Sanat alanında eğitimin kalitesinin öğrenim elemanının niteliğinden geçtiği gerçeğinden yola çıkan fakültemiz, etkinlikleri ile sık sık gündeme gelen ülkemizin tanınmış sanatçı ve alanında uzman ve etkin akademisyenleri bünyesinde öğretim elemanı olarak bulundurmaktadır. Bu bağlamda, öğrencilerimiz sanat dünyasının yeniliklerini izleyerek evrensel ilkeler ve çağdaş sanat değerleri içinde yetiştirilmekte ve bu amaçla Avrupa ve diğer ülkelerdeki üniversiteler ile yoğun eğitim ve etkinlik işbirliği ilişkileri sağlanmaktadır. Diğer yandan özellikle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında fakülte ve bölümler olarak yaptığımız ve yapmayı düşündüğümüz etkinliklerle sanat ve toplum arasındaki bağları güçlendirmeyi ve sanatın toplum için vazgeçilmez varlığını tüm toplum kesimlerine benimsetmeyi hedefliyoruz. Bölümlerimize yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Hazırlık sınıfı zorunlu değildir. Her bölüm kendisine özgü programlara ve buna bağlı olarak oluşan ders içeriklerine ve çıktılarına sahiptir. Bunun yanı sıra bölümler, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda seçmeli derslerle programlarını zenginleştirmektedir. Profesyonel yaşama hazırlayıcı nitelikte olan programlar, çoğunlukla uygulamalıdır. Öğrencilerimiz birinci sınıftan başlayarak alana has yöntemlerle mesleklerine yönlendirilir. Öğrencilerimizin kuram ve uygulama bakımından güçlü sanat kavrayışına sahip birer sanatçı ve tasarımcı olarak yetişmeleri asıl amacımızdır. Bu anlamda, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olmanın ayrıcalığı da buradan kaynaklanır.


Güzel Sanatlar Fakültesi – Puan & Kontenjanlar

PROGRAM ADI PUAN TÜRÜ KONTENJAN TABAN PUANI BAŞARI SIRASI
Çizgi Film ve Animasyon (Burslu) TYT 7 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Çizgi Film ve Animasyon (%50 İndirimli) TYT 38 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Dijital Oyun Tasarımı (Burslu) SAY 10 426,342 80949
Dijital Oyun Tasarımı (%50 İndirimli) SAY 68 279,477 417661
Drama ve Oyunculuk (Burslu) TYT 6 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Drama ve Oyunculuk (%50 İndirimli) TYT 34 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Burslu) SÖZ 12 410,83 13504
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) SÖZ 76 161,6 1542917
Grafik Tasarımı (Burslu) TYT 8 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Grafik Tasarımı (%50 İndirimli) TYT 42 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Tekstil ve Moda Tasarımı (Burslu) TYT 6 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.
Tekstil ve Moda Tasarımı (%50 İndirimli) TYT 34 Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınmaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi – Dekanın Mesajı

Bir eseri düşünsel süreçte geliştirerek oluşturmak, bu düşünselliği iki ya da üç boyuta indirgeyerek bir sanat eseri haline getirmek, yetenekli her bireyin başarabileceği bir eylemdir. Ancak bu sürecin doğru ve rasyonel işleyebilmesi için eser üretiminde formel yolların izlenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla tüm dünyada sanat eğitiminin başlangıcı da bu formel yolu bulmak ve izlemek adına oluşturulmuştur. Tabii ki sanat eğitimi sadece bir eseri doğru yollardan üretmek için değil, tasarım bilinci gelişmiş, çevresine farklı bakabilen, çağdaş, yenilikçi ve sosyal sorumluluk taşıyabilen bireylerin yetiştirilmesi için de verilmektedir. Çünkü günümüzdeki sanat eğitimini dünyadaki sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmelerden soyutlamak mümkün değildir.

Dolayısıyla gelişen teknolojiler ışığında; pür sanatlar olarak adlandırılan resim, heykel ve seramik sanatları günümüzde ana sanat dalları olarak hâlâ önemini korurken, daha çok endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren; görsel iletişim tasarımı, çizgi film ve animasyon, endüstriyel tasarım, iç mimarlık, grafik tasarımı, film tasarımı, gastronomi ve mutfak sanatları, tekstil ve moda tasarımı gibi farklı sanat dalları da bu süreçte ortaya çıkmıştır. Bu amaçla fakültemiz bünyesinde; Grafik Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Drama ve Oyunculuk, Sanat Yönetimi, Çizgi Film ve Animasyon ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında lisans eğitimleri verilirken. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde de; Görsel Sanatlar, Grafik Tasarımı ve Tiyatro Yönetmenliği dallarında yüksek lisans, Grafik Tasarımı dalında ise sanatta yeterlik (doktora) eğitimleri verilmeye devam etmektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak bu eğitimleri öğrencilerimize verirken; dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmekteyiz. Dolayısıyla fakülte olarak bir taraftan ulusal ve uluslararası iş birliklerimizi geliştirerek YÖK’ün yükseköğretim kalite güvence sistemleri kapsamında akreditasyon ile ilgili çalışmalarımızı sürdürürken, bir taraftan da Erasmus, Mevlana gibi değişim programları ile birçok uluslararası ve ulusal üniversite ile anlaşmalar yaparak öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerini yapmakta ve bu çalışmaları destekleyici kongre, çalıştay, sergi, seminer ve konferans gibi etkinlikleri de deneyimli kadromuz ile düzenlemeye devam etmekteyiz.

Prof. Dr. Özer KANBUROĞLU

Dekan